Radnici ponovo blokiraju Kostolac

04.03.2015.

Iako je na sastanku sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem odlučeno da se tri kostolačka preduzeća skinu sa Agencije za privatizaciju, stigao je zahtev APR-a za dostavu neophodne dokumentacije kako bi se realizovale pripreme za privatizaciju. Nezadovoljni ovim pristupom, radnici ponovo blokiraju Kostolac.

 

Povodom aktuelnih događanja, predsednik Sindikata PD „Autotransport“ Borislav Nikolić je izjavio da su radnici sutra ponovo na ulici zbog ponovnog nepoštovanja odluke Vlade Republike Srbije da preduzeća budu skinuta sa Agencije za privatizaciju.

Nikolić je pomenutu situaciju okarakterisao kao prvoaprilsku šalu, pogotovo što je PD „Kostolac - usluge“ dobio papir koj potvrđuje da je preduzeće skinuto sa APR-a, a potom je juče zatražena dodatna dokumentacija koja je neophodna da bi se pokrenuo postupak privatizacije. Isprovocirani radnici su se juče okupili ispred Direkcije PD „TE-KO Kostolac“, u toku sastanka rukovodstva kostolačke kompanije sa direktorom EPS-a, Aleksandrom Obradovićem, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog poljuljanog poverenja.

- Tražili su da im verujemo zato je štrajk zamrznut. To smo i učinili, ali još tada sam rekao da je to poverenje sa velikim oprezom jer niko ne može da se igra sa sudbinom ovih ljudi. Opet smo došli do toga da se i drugi put ne poštuje odluka Vlade Republike Srbije i opet izlazimo na ulice, rekao je Nikolić i napomenuo da je danas doneta odluka da se ponovo blokiraju četiri prilazne tačke Kostolcu u narednih nedelju dana osim vikendom u periodu od 6 do 8 časova.

Na postavljeno pitanje gde je glavni kamen spoticanja, Nikolić napominje da se radi o nesinhronizovanom delovanju i nedostatku komunikacije između vodećih ljudi koji se pitanjem Kostolca trenutno bave, kao i da će premijer Srbije Aleksandar Vučić o ovoj situaciji biti obavešten.

 

Izvor: Danas

Foto: Tanjug (arhiva)