Predsednik sindikata Sloga savetnik Bojana Pajtića

30.07.2014.

Po odluci Pokrajinske vlade, koja je objavljena u „Službenom listu” AP Vojvodine, Željko Veselinović imenuje se od 10. jula za savetnika predsednika Pokrajinske vlade.

 

Predsednik sindikata „Sloga” Željko Veselinović potvrdio je za „Dnevnik” da je imenovan za savetnika pokrajinskog premijera, naglašavajući da je njegovo savetovanje ograničeno na mandat Bojana Pajtića.

– Angažovan sam na osnovu ugovora o delu, ali ga još uvek zvanično nisam potpisao. Reč je o logičnom nastavku saradnje sindikata „Sloga” i Demokratske stranke, ali i sličnim stavovima o izmenama Zakona o radu, koje su nedavno usvojene – kaže Veselinović.

– Predsednika Pokrajinske partije Bojana Pajtića, za čiji mandat mi je ovaj posao i vezan, savetovaću u oblasti radnih odnosa i socijalne politike. Kamo sreće da predsednik svake partije ima za savetnika nekoga iz sindikata ko će ga usmeravati na zaštitu radničkih prava i uređenja oblasti socijalne politike!

Veselinović navodi da je svojevremeno odbio mesto poslanika jer je sindikat „Sloga” na prošle izbore išao u koaliciji sa Demokratskom strankom, dodavši da je sada procenio da svojim savetima može pomoći lideru te partije da se bori za veća radnička prava jer veruje da i ona zastupa socijaldemokratske stavove kao i sindikalna organizacija na čijem je on čelu.

Podsećanja radi, sindikat „Sloga” je protekli mesec, kada je utvrđen predlog izmena Zakona o radu koji je potom i izglasan u Skupštini Srbije, bio žestok kritičar vladajuće koalicije na republičkom nivou i podržavao je sindikalne proteste protiv novog radnog zakonodavstva.

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić od ranije ima nekoliko savetnika koji su poznatiji široj javnosti. Za politička pitanja savetuje ga Aleksandra Jerkov, koja je i portpatrolka DS-a, za pitanja bezbednosti Saša Vukadinović, bivši direktor BIA, a u oblasti kulture savetnica mu je glumica Mira Banjac, koja je nedavno pristupila Demokratskoj stranci.

 

Izvor: Dnevnik