Radulović: Sindikati lažu o Zakonu o radu

16.01.2014.

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je da sindikati moraju da prekinu da „šire laži“ o tome šta donose izmene Zakona o radu i upozorio da će Srbija biti „osuđena na propast“ ukoliko se taj zakon ne usvoji. Radulović je rekao da „laži“ o tome šta sadrži Zakon o radu „sada prevazilaze sve granice“.

 

Tako, rekao je ministar, nisu tačne izjave da će doći do smanjenja plata za 35 odsto tokom godišnjeg odmora, da će svima biti smanjene plate za iznos za minuli rad, ili da radnik mora da bude 24 sata dostupan poslodavcu.

„Podmetanja kako će na osnovu tog zakona svi da izgube radna mesta, zaista su krajnja neozbiljna, a neistine plasira jedna politička stranka zajedno s nekim sindikatima“, rekao je ministar Radulović, ali je izbegao da kaže koja stranka. Naglasio je da je očigledno da taj zakon „dira u velike interese parazita sistema koji uništavaju čitav sistem zbog kojeg Srbija beleži veliki gubitak radnih mesta u poslednjih 10 godina“. Ministar privrede je istakao da se Zakon o radu mora promeniti jer je to preduslov privrednog rasta.

Izvor: Beta