Pokret socijalista: Zakon za radnike, a protiv javašluka

13.07.2014.

Zakoni koji će ući u skupštinsku proceduru ukidaju besmislene privilegije i onemogućavaju zloupotrebe, saopštio je danas Pokreta socijalista, ocenjujući da su izmene i dopune Zakona o radu za radnika, ali protiv javašluka.

 

"Ne moze direktor rudnika da ima beneficiran radni staž, ali rudari moraju imati beneficije. Ne može službeno lice na šalteru u policiji da ima beneficiran radni staz, ali policajac u uniformi će moći ranije u penziju. Ne možete više da zloupotrebljavate položaj, pa da stičete uzimajući od države više puta otpremninu, a tu mogućnost su imali samo žuti rukovodioci", navedeno je u saopštenju Pokreta socijalista.

Podsećaju, kako kažu, lidera DS Bojana Pajtića da je "(Dragan) Šutanovac dva puta uzeo otpremninu, da je to bilo po zakonu, ali da je to javašluk".

Iz tog Pokreta navode i da je "u vreme vladavine žutog kartela, radnik radio, a nije primao platu".
"Zakoni koje budemo donosili oduzimaju privilegije demagozima i mutivodama, a donose radna mesta i snažnu ekonomiju", ističu iz Pokreta, dodajući da su gađani premijeru Aleksandru Vučiću dali podršku, zato što je sprovodio politiku u kojoj nema privilegovanih.

U saopštenju je navedeno i da će usvajanjem izmena i dopuna Zakona o radu obračunski listić imati status izvršne isprave.

Pokret socijalista je upozorio Pajtića, ukazujući da "ako su mislili da podrže radnike privatizovanih preduzeća, nije loše da znaju da ih nema u tim preduzećima ili ako ih ima, ne očekuju dobrodošlicu", a da će im razlog pojasniti (Aleksandar) Vlahović.

 

Izvor: Tanjug