Predstavnici Fabrike vagona sutra u Ministarstvu privrede

16.01.2014.

Predstavnici Štrajkačkog odbora radnika Fabrike vagona izjavili su pred oko 200 radnika, koji od ponedeljka protestuju u Skupštini Kraljeva, da je za sutra najavljen sastanak u Ministarstvu privrede u Beogradu.

Nenad Terzić, predsednik Štrajkackog odbora izjavio je da je dobio poziv od generalnog direktora fabrike da sutra u 12 sati budu u ministarstvu privrede.

“Uslov je da idu direktor i zastupnica kapitala Fabrike vagona i jedan predstavnik Štrajkačkog odbora. Imamo informaciju da će sutra na sastanku direktor Zoran Bogdanović tražiti da se radnicima isplate po dva minimalca, kako bi poceli da rade. To ne dolazi u obzir, jer overu zdravstvenih knjižica niko nepominje, a mnogi radnici zbog toga ne mogu da se leče”, kaže Terzić.

On ističe da se većina radnika Fabrike vagona izjasnila za socijalni program i da je to trenutno najaktuelnije.

Više od 200 radnika Fabrike vagona i četvrti dan za redom protestuje u Gradskoj skupštini zbog veoma lošeg stanja u fabrici. Jutros su ponovo ušli u salu Skupštine Kraljeva, tražeći da im se isplati blizu 20 zaostalih plata, poveže radni staž i overe zdravstvene knjižice.

Štrajkači su upozorili i da je moguća radikalizacija protesta, ukoliko im ne budu ispunjeni zahtevi. Radnici traže i da im se lično obrate ministar privrede ili neko iz Vlade Srbije.

Izvor: Tanjug