Vulin: Odgovornost za donošenje Zakona o radu preuzima država

23.06.2014.

Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Aleksandar Vulin izjavio je da će izmene Zakona o radu, zbog njegove važnosti, biti usvojene jako brzo.

 

Vulin je novinarima na Ekonomskom samitu poručio da će odgovornost za donošenje Zakona o radu preuzeti država, dodajući da ne postoji zakonska obaveza da se dobiju sva mišljenja, ali da vlada to želi, bilo da je reč o pozitivnim ili negativnim ocenama.

On je dodao da država želi maksimalno da ispoštuje sve učesnike socijalnog dijaloga, dodajući da je država tu da preuzme odgovornost, pošto je očigledno da sindikati i poslodavci ne mogu da se dogovore.

"Želimo da postignemo najveću moguću saglasnost i želimo da svi prihvate izmene tog zakona što više, ali odgovornost je na vladi i poslanicima koji će taj zakon podržati ili neće", ponovio je Vulin.

Ministar je naglasio i da država nije neprijatelj ni sindikatima, ni poslodavcima, kao ni oni njoj.

On je objasnio da Zakon o radu sam po sebi nije najvažniji, ali jeste jedan od važnijih, zbog toga što je njegovo usvajanje bitno zbog nekih drugih zakona, kao što je Zakon o privatizaciji.

On je rekao da je i sam nestrpljiv i ostaje da se sačeka zakazivanje sednice Socijalno-ekonomskog saveta kako bi se nastavila procedura.

Upitan kada će biti održana sednica saveta, Vulin je rekao da poštuje zakon, i da predsednik tog saveta treba da zakaže sednicu kad misli da treba.

"Tražili smo da se sastanak održi i siguran sam da ćemo vrlo brzo dobiti odgovor", kazao je Vulin.

 

Izvor: Tanjug