Profesorka Šumarske škole u Kraljevu nastavlja štrajk glađu

21.06.2014.

Profesorka informatike u Šumarskoj školi u Kraljevu Radojka Mikšin (55), koja se zaključala u kabinetu, počela štrajk glađu, sve dok ne bude vraćena na posao.

 

Njoj je juče rešenje o prestanku radnog odnosa, na osnovu odluke Kragujevačkog Apelacionog suda pokušala da uruči službenica škole, koju je profesorka izvesno vreme zadržala u zaključanom kabinetu.

"Od štrajka ne odustajem, sve dok se ne izborim za svoje pravo, a juče sam kada je gospodja iz protokola došla da mi uruči rešenje o otkazu, zaključala kabinet želeći da razgovaramo, posle čega sam pozvala svog supruga da pozove policiju koja je brzo došla i oni su sve vreme sa mnom u kabinetu", rekla je Radojka Mikšin.

Ona je dodala da joj se za period od tri godine i sedam meseci, od momenta prvog prestanka radnog odnosa posle čega je vraćena na posao, Ministarstvo za prosvetu duguje oko 20.000 evra.

"Za te tri godine i sedam meseci, procenjeno je da mi se na ime zarada duguje oko 20.000 evra, s tim što je ta cifra u medjuvremenu sigurno porasla s obzirom na kamate", kazala je Mikšin.

Načelnik Školske uprave u Kraljevu Žarko Milosavljević izjavio je, povodom slučaja profesorke informatike Radojke Mikšin koja štrajkuje gladju zbog rešenja o prestanku radnog odnosa, da je sud dokazao da ona "nije stručna za posao profesorke informatike".

Milosavljević je rekao Tanjugu da je upoznat sa odlukom Apelacionog suda i da je direktor Šumarske škole, gde profesorka predaje, postupio na osnovu te odluke.

"Sud je dokazao da profesorka Mikšin nije stručna za posao profesorke informatike", rekao je Milosavljević.

Profesorka kaže za Tanjug da je od trenutka kada se zaključala, pila samo vodu, i da ništa nije jela i da neće izaći napolje sve dok ministar obrazovanja Srdjan Verbić ne stavi tačku na ceo slučaj.

"Ministru sam još pre nekoliko meseci, kada se nagoveštavalo da ću dobiti otkaz, pisala više puta, tražeći njegovo mišljenje o mom slučaju, ali odgovor nikada nije stigao. Dok iz ministarstva ne dobijem konačnu odluku, neću se pomeriti iz kabineta", kaže profesorka Mikšin.

Slučaj Radojke Mikšin datira još iz 2008. godine, kada je dobila rešenje o prestanku radnog odnosa, da bi posle niza žalbi i ponovnog vraćanja na posao Apelacioni sud u Kragujevcu u martu ove godine doneo konačnu odluku o prestanku njenog radnog odnosa.

 

Izvor: Tanjug, Beta, B92

Foto: Tanjug