Petodnevna obustava rada advokata u Beogradu

18.06.2014.

Advokati u Beogradu od danas obustavljaju rad na pet dana zbog odluke Ministarstva finansija da poveća porez, rekao je predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić.

 

"Mi smo razgovarali sa predstavnicima Ministarstva finansija, ali nije postignut dogovor, zbog toga od imamo petodnevnu obustavu rada", kazao je Šoškić za agenciju Beta.

On je naveo da do utorka 24. juna, advokati neće učestvovati u sudskim procesima, kao ni u postupcima koji se vode pred drugim organima, uključujući i pritvorske predmete.

"Jedini izuzetak su predmeti u kojima rok za izjavljivanje pravnog leka ističe u toku trajanja obustave rada", istakao je Šoškić.

Predsednik Komore Beograda, kazao je da je Ministarstvo odredilo povećanje za advokate koji plaćaju paušalni porez od 100 do 150 odsto i naglasio da bi advokati mesečno bili opterećeni sa 70.000 do 90.000 dinara.

"Takvo oporezivanje paušalaca je enormno, ali i protivzakonito", kazao je Šoškić.

On je rekao da se nada da će u narednim pet dana pronaći rešenje i dodao da još nije razgovarano o tome kako će postupati ukoliko ne bude postignut sporazum.

 

Izvor: Beta, Mondo