MOR: Podrška postizanju kompromisa oko Zakona o radu

11.06.2014.

Ministar Aleksandar Vulin učestvovao je u radu 103. zasedanja Međunarodne konferencije rada u Ženevi. U toku radne posete ministar Vulin se sastao sa generalnim direktorom Međunarodne organizacije rada, Gajom Rajderom i novoizabranim regionalnim direktorom za Evropu i centralnu Aziju Međunarodne organizacije rada, Hajncom Kelerom.

 

Ministar Vulin je sagovornike upoznao sa procesom konsultacija socijalnih partnera koji rade na tekstu Nacrta novog Zakona o radu. Generalni direktor MOR, Gaj Rajder, podržao je napore Vlade Srbije na postizanju kompromisa predstavnika sindikata i poslodavaca.

Rajder je istakao i spremnost Međunarodne organizacije rada da Srbiji, posle nedavnih katastrofalnih poplava, pruži neophodnu pomoć u realizaciji tzv. strategije za oporavak, a obećao je i pomoć eksperata u realizaciji projekta izrade socijalnih karata.

Ministar Vulin se zahvalio Rajderu na principijelnim stavu Međunarodne organizacije rada u vezi sa pitanjem KiM. Rajder je istakao da će MOR i dalјe u potpunosti poštovati Rezoluciju SB UN 1244.

 

Izvor: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja