Ima li vlada plan za 153 preduzeća u restrukturiranju?

10.06.2014.

Sindikat industrije Srbije pozvao je danas vladu i Ministarstvo privrede da saopšte imaju li plan za 153 preduzeća u restrukturiranju, i ako ga imaju da što hitnije preduzmu mere za rešenje tog problema.

 

Prema mišljenju tog sindikata u većini preduzeća u restrukturiranju, uz konkretne mere i planove, postoji šansa za otvaranje novih, produktivnih radnih mesta.

Sindikat podseća da zaposleni u 153 preduzeća u restrukturiranju ne primaju plate po više meseci, da je većina preduzeća obustavila rad ili ga održava na minimumu, a zaposleni su poslati na plaćena odustva.
"Ali ovaj problem kao da se ne tiče Ministarstva privrede i vlade. Sve je preče, i tajkuni i poreske olakšice i novi Zakon o radu, koji će pospešiti zapošljavanje tako što će pojednostaviti otpuštanje. Sudbina 153 preduzeća u restrukturiranju, koja su u vlasništvu države, za vladu je tabu tema, sem u slučaju kada se pojavi zainteresovani kupac koji predstavlja dobru priliku premijeru za dodatno slikanje", navedeno je u saopštenju sindikata.

 

Izvor: Tanjug