Vulin: Zakon o radu u predviđenom roku

26.05.2014.

Zakon o radu biće donet u predviđenom roku, izjavio je danas u Doljevcu ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

 

"Zakon o radu biće donet u predviđenom roku i u skladu sa institutima koji su do sada dogovoreni", rekao je Vulin u Doljevcu, u Nišavskom okrugu, gde je doneo pomoć korisnicima doma za smeštaj invalidnih i starih lica.

On je napomenuo da je u subotu održana sednica Socijalno ekonomskog saveta na kojoj je razgovarano o zakonu o radu, na kojoj je bio prisutani premijer Aleksandar Vučić.
"Stalo nam je da zakon o radu bude što je moguće bolji i da svi učesnici u pregovorima budu zadovoljni. Ovo su tripartitni sporazumi - niko tu neće biti do kraja zadovoljan, ali vodi se računa i o poslodavcima, i o sindikatima, i o interesima države", rekao je Vulin.

On je pohvalio sve učesnike razgovora o Zakonu o radu rekavši da u ovom trenutku svi oni rade za državu.
"Ovo ministarstvo ce ono što se dogovori i sprovesti, a sada smo se dogovorili da se necemo igrati preko medija već ćemo biti ozbilini ljudi i izaći u javnost sa ozbiljnim rešenjima" zaključio je Vulin.

 

Izvor: Tanjug