Apel Ministarstva privrede i PKS preduzećima da se uključe u akciju prikupljanja pomoći

17.05.2014.

Privredna komora Srbije i Ministarstvo privrede pozvali su sva privredna društva da se ukljiuče u akciju prikupljanja pomoći ugroženom stanovništvu sa poplavljenih područja Srbije.

 

Ovaj apel mobilisao je kompanije i preduzetnike da svako u svom domenu pomogne u skladu sa mogućnostima kojima raspolaže.

- Finansijska sredstva i pomoć u hrani, lekovima, odeći, obući i drugim materijalnim dobrima do sada su između ostalih uputili i NIS-GASPROM, TELEKOM, BAMBI, KNJAZ MILOŠ, IMLEK, MERKATOR, DIS, DTD RIBARSTVO DOO, HENKEL, TIGAR, HEMOFARM, FARMALOGIST, LILI, DELEZE, IDEA, GALENIKA FITOFARMACIJA, FARMALOGIST, UNIVEREKSPORT, MK KOMERC, LUTRIJA SRBIJE, JUKO HEMIJA, UNITRAG PIŽON, NELT i LASTA - saopštili su u PKS.

Broj preduzeća koja uplaćuju sredstva i nude svoje proizvode i usluge postradalima neprestano se povećava. Privredna komora Srbije i Ministarstvo privrede naglašavaju da je važno da pomoć bude upućena na organizovan način, pa je zbog toga potrebno da se svi koji imaju odgovarajuće materijalne resurse i žele da pomognu obrate kol-centru Ministarstva unutrašnjih poslova preko koga se koordinira pomoć sa drugim državnim organima.

Privredna komora Srbije je uputila i poziv za pomoć međunarodnim asocijacijama u kojima je član i svim privrednim komorama u svetu sa kojima sarađuje, kao i našim poslovnim ljudima u dijaspori koji su uvek pokazivali solidarnost.

Nacionalna asocijacija srpske privrede upućuje apel svim preduzećima i preduzetnicima koji mogu da održe proces proizvodnje i poslovne aktivnosti, da nastave sa proizvodnjom, pružanjem usluga i izvozom, kako bi se sačuvao domaći privredni ambijent i u predstojećem periodu obnove i saniranja posledica katastrofalnih poplava.

 

Izvor: Blic