Lasta odustala od štrajka

12.05.2014.

Autobusi saobraćajnog preduzeća Lasta danas će saobraćati normalno, jer su predstavnici tog preduzeće postigli dogovor sa državom i odustali od najavljenog štrajka.

 

Predsednik štrajkačkog odbora Laste Predrag Tomić rekao je Tanjugu da će država smeniti tri izvršna ditrektora, kao i da će radnicima biti isplaćena aprilska plata do 26. maja, dok će polovina plate iz marta, koju radnici još nisu dobili, biti ispalćena u narednom periodu u tri rate.

Prema njegovim rečima, država je obećala da će smeniti direktore Nemanju Tomovića, Marinka Ljumovića i Milana Uroševića.

Upitan da li je to preduzeće pristalo da se svim radnicima umanji plata za 10 odsto, što su predstavnici države ranije predlagali, on kaže da će umanjenja biti, ali ne na platama radnika, već na menadžerskim dodacima i sličnim stavkama.

Lasta je prošle nedelje najavila da će od jutros od 7.00 ujutro, 30 odsto njihovih autobusa, biti van saobraćaja, dok se ne postigne dogovor sa državom.

Štrajkački odbor prevoznika Lasta organizovao je inače najavljeni štrajk u saradnji sa Asocijacijom slobodnih i nezavinsih sindikata.

 

Izvor. Tanjug