Ministar Vulin sa predstavnicima Međunarodne organizacije rada

07.05.2014.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Vladi Srbije sa predstavnicima Međunarodne organizacije rada, a kao najvažnija pitanja izdvojena su plan izdrade socijalnih karata i izmene i dopune Zakona o radu.

 

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, tokom sastanka je bilo reči i o Programu dostojanstvenog rada za Republiku Srbiju 2013-2017, i modalitetima njegovog sprovođenja.

Posebno se razgovaralo o prioritetima Programa dostojanstvenog rada - jačanju sistema državnih institucija i socijalnih partnera radi unapređenja upravljanja tržištem rada, povećanju mogućnosti zapošljavanja i jačanju sistema socijalne zaštite.

Registracija članstva u sindikate i udruženja poslodavaca, takdoje su se bile teme o kojima se razgovaralo na sastanku kome su, osim ministra, prisustvovali zamenica regionalnog direktora za Evropu i Centralnu Aziju Rie Vejs Kjeldgaard, direktor Kancelarije za centralnu i istočnu Evropu Antonio Graziosi i nacionalni koordinator Međunarodne organizacije rada za Srbiju Jovan Protić.

Predstavnici Međunarodne organizacije rada ponudili su ekspertsku i savetodavnu pomoć u daljem radu.

 

Izvor: Tanjug