Sindikati Prvog partizana traže od Premijera reizbor dosadašnjeg direktora

29.04.2014.

Samostalni i Industrijski sindikat fabrike municije "Prvi partizan" iz Užica upitili su pismo premijeru Aleksandru Vučiću u kome traže da Dobrosav Andrić i dalje ostane na čelu tog preduzeća, pošto je raspisan konkurs za izbor generalnog direktora fabrike.

 

"Andrić je već 16 godina generalni direktor "Prvog partizana".U poslednjih 10 godina preduzeće je pet puta povećalo proizvodnju a 97 odsto proizvoda izvozi na tržišta SAD-a i Evrope. Samo u poslednje tri godine investirano je 28,9 miliona evra sopstvenih sredstava. Nešto što je dobro ne želimo da menjamo", rekao je predsednik Samostalnog sindikata "Prvog partizana" Zoran Stanić, na konferenciji za medije.

Na konkurs za generalnog direktora, pored Dobrosava Andrića, javili su se i Miloš Tasić i Predrag Anđić, koji su , kako tvrde u sindikatima, bez radnog iskustva u namenskoj proizvodnji i sa ne tako uspešnim biografijama sa bivših radnih mesta.

Sindikalci su zabrinuti i zbog otkazivanja sednice Nadzornog odbora 23. aprila, na kojoj je jedina tačka dnevnog reda bio izbor generalnog direktora.
"S obzirom da nismo dobili odgovor zašto odbor nije održan, organizovali smo referendum na kome se 95,40 odsto radnika izjasnilo da pruža podršku dosadašnjem generalnom direktoru Dobrosavu Andriću", kaže Stanić.

Predstavnici oba sindikata najavili su da će radnici "Prvog partizana" stupiti u štrajk ukoliko Dobrosav Andrić ne bude ponovo izabran za generalnog direktora, a umesto njega, kako kažu, "zahvaljujući zakulisnim radnjama pojedinih političkih funkcionera, bude izabran kandidat koji je bio na čelu pojedinih propalih institucija".
"Zabrinuti smo za svoju egzistenciju i ne interesuje nas politika, već isključivo dobrobit preduzeća i radnika zaposlenih u njemu", poručuju iz oba sindikata "Prvog partizana".

 

Izvor: Tanjug