Tuča između policije i radnika Auto-moto saveza

28.04.2014.

Mladja žena i policajac u civilu prebačeni su danas oko 18 sati u beogradski Urgentni centar posle tuče ispred prostorija Auto-moto saveza u Beogradu.

 

"Policajac u civilu ima otok ispod oka i lakšu povredu glave, a žena je u Urgentni centar prebačena zbog stresogene reakcije. Oboje su stari između 25 i 30 godina", rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura agenciji Beta.

Blic javlja da je radnici Auto-moto saveza Srbije je pozlilo, a da je jedan pripadnik policije povređen je u međusobnoj tuči. 

Do sukoba je došlo oko 18 sati kada policija nije dozvolila okupljenim radnicima da uđu u zgradu. 

Ispred AMSS se i dalje nalazi oko 150 radnika i 30 policajaca. 

Inače, grupa od oko 200 radnika AMSS je 17. aprila protestovala ispred Vlade Srbije protiv, kako su naveli, malverzacija kojim je to preduzeće oštećeno za više miliona evra. 

Oni tvrde da je generalni sekretar ovog preduzeća Aleksandar Nikačević smenjen odlukom legalnih delegata na vanrednoj sednici Skupštine AMSS održanoj 9. aprila u Kruševcu, a u skladu sa važećim aktima njihovog udruženja. 

Nikačević kaže da je AMSS podneo krivične prijave protiv ljudi iz te kuće koji su organizuju nelegalne skupštine AMSS-a i da se "njima sada bave nadležni državni organi."

 

Izvor: Beta, Blic, B92

Foto: Tanjug- arhiva