Sindikalcima u policiji plate od 150.000 dinara, a rade jedan sat dnevno

18.04.2014.

Pominjući 750 zaposlenih u MUP-u koji dnevno rade po sat vremena a imaju plate i do 150.000 dinara, lider SNS Aleksandar Vučić mislio je na pojedince iz policijskih sindikata, piše dnevni list „Blic“.

Da je Vučić mislio upravo na njih, „Blicu” je potvrdio i izvor iz MUP-a.

- To su policajci iz sindikata koji su na osnovu sindikalnih delatnosti oslobođeni rada, potpuno ili delimično. A to je zaista veliki problem koji mora da se reši. Sa druge strane, pošto su angažovani sindikalno, po zakonu im niko ne može ništa, pa sve to liči na jedan začarani krug - naveo je izvor Blica..

U Nezavisnom policijskom sindikatu Srbije kažu da je tačno da pojedinci primaju visoke plate koje zavise od mesta na kome rade, odnosno od funkcije koju obavljaju.

- Ovo ne shvatamo kao udarac na nas, već pokušaj sređivanja sveopšteg haosa u MUP, i jedva čekamo da vidimo epilog cele priče - kaže Momčilo Vidojević, predsednik NPSS, koji navodi da je ovaj sindikat već ukazivao na ovaj problem.

Veljko Mijailović iz Policijskog sindikata Srbije smatra da bi trebalo imenovati te ljude, ko im je tako nešto omogućio i ko im je dao pravo da sindikalizam koriste za ostvarivanje ličnih interesa. On kaže da je tačan podatak da ih ima oko 750.

Prema njegovim rečima, pojedini su sindikalnu borbu koristili za lične interese, pa su postavljani na mesta pomoćnika komandanta Žandarmerije, na mesta zamenika načelnika policijskih uprava, a neki su odlazili u bezbednjake.

 

Izvor: Blic