Sindikat PIO moli korisnike za razumevanje zbog štrajka

10.04.2014.

Članovi sindikata i zaposleni u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) zamolili su korisnike i osiguranike PIO da imaju strpljenja i razumevanja za situaciju nastalu zbog njihovog štrajka.



"Naša namera nije da se ni na koji način ugroze vaša prava na zasluženo stečene penzije niti da se onemogući ostvarivanje prava ostalih korisnika u oblasti rada RF PIO", poručio je u otvorenom pismu Sindikat zaposlenih u PIO. 

Oni su istakli da su na štrajk prinuđeni "zato što resorna ministarstva i drugi nadležni organi nisu imali sluha za njihove probleme", koji, dodaju, u isto vreme direktno utiču i na ostvarivanje prava korisnika i osiguranika PIO.
"Odgovorno tvrdimo da nismo krivci za nastalu situaciju, jer zaposleni u Fondu već decenijama rade u interesu građana Srbije, prilagođavajući svoj rad vašim potrebama", naveo je taj sindikat.

U Republičkom PIO fondu ranije danas su najavili protest zaposlenih iz cele Srbije ukoliko sa nadležnima ne postignu dogovor da im se primanja, koja su umanjena za 30 odsto vrate na prethodni nivo, a da li će protest biti održan u petak ili nekog drugog dana zavisi od odobrenja policije.
"Danas smo poslali zahtev policiji za održavanje protesta i od njihovog odobrenja zavisiće i dan kada ćemo ga organizovati. Za sada niko sa nama nije kontaktirao, a ukoliko ne postignemo dogovor sa nadležnima, zaposleni PIO fonda iz cele Srbije doći će na protest u Beograd", rekla je Ljiljana Kremić. 

Generalni štrajk zaposlenih u PIO fondu trajaće dok se ne ispoštuje njihov zahtev da im se plate, koje su smanjene za 30 odsto, vrate na prethodan iznos, odnosno na februarski nivo.

 

Izvor: Tanjug