Atanacković: Neophodno brzo donošenje reformskih zakona

09.04.2014.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković izjavio je danas da je neophodno brzo donošenje reformskih zakona i njihova primena i da bi država trebalo da postane funkcionalna.



Atanacković je u Jutarnjem programu TV Pink ocenio da veliku smetnju funkcionisanju države predstavlja neefikasno pravosuđe i da poreski organi i ministarstvo finansija ne bi smeli da dozvole nelikvidnost i poresku utaju.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije je ukazao da već u proteklih nekoliko meseci poslodavci dolaze do saznanja da se značajno i na bolje menja njihov položaj, makar u iskazanoj želji da se nešto ozbiljno menja i da poslodavci dođu u centar pažnje.

Atanacković je naglasio da je Unija poslodavaca Srbije nestranačka i nevladina organizacija za koju je dobra svaka politička stranka koja pozitivno odgovara na zahteve privrede i koja se odrekne populizma i praznih obećanja. 
"Moramo postati svesni krize", rekao je Atanacković i dodao da "opstajemo samo zahvaljujući kreditima koje smo uzimali i koje ćemo čak možda i dalje morati da uzimamo".

Atanacković je dodao da je potrebno "preći sa reči na dela", da je potrebno brzo donošenje reformskih zakona i da je još važnija njihova primena, "jer ovim putem, ako bi dalje nastavili, video bi se kraj našeg puta".

 

Izvor: Tanjug