Počela izgradnja Dr Etker kompleksa u Šimanovcima

09.04.2014.

Svečanošću na kojoj su prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm i predstavnici kompanije "Dr. Oetker" položili kamen temeljac zvanično je danas počela izgradnja poslovnog kompleksa te kompanije u Šimanovcima.


Direktor "Dr. Oetker" za Srbiju Zoran Mitić izjavio je da se danas da će to biti jedna od najsavremenijih fabrika, da će u njoj biti zastupljeni najviši evroski i Dr. Oetker standardi u proizvodnji prehrambenih proizvoda, da je vrednost investicije 9,5 miliona evra, a kapacitet fabrike biće 6.000 tona proizvoda dr Etker i C brend godišnje.

Fabrika se finansira 100 odsto iz sopstvenog kapitala kompanije Etkerfinansira sredstvima se finansira 100 odsto iz sopstvenog kapitala, a biće završena za 18 meseci, naveo je Mitić podsetivši da su "Dr. Oetker" proizvodi počeli da se proizvode u Srbiji od avgusta 2013. godine, dodajući da će se u fabrici u Šimanovcima proizvoditi praškasti asortiman.

"Dr. Oetker" je, inače, porodična kompanija poreklom iz Nemačke sa tradicijom dugom više od 120 godina, a na tržištu Srbije, kao sestrinska kompanija posluje od 2001. godine, trenutno zapošljava 185 radnika, ali će se njihov broj s proširenjem kapacitetea povećavati, rečeno je na svečanosti.

Lidersku poziciju u svojoj kategoriji "Dr. Oetker" održava od 2011. godine, kada je, kako je rečeno danas, obavljena akvizicija slatkog i praškastog asortimana Centroproizvoda (sada C brenda) i preuzeto i 123 zaposlenih.

 

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug