Članovi Socijalno-ekonomskog saveta sa Austrijancima o iskustvima u socijalnom partnerstvu

09.04.2014.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, zajedno sa članovima Kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta (SES), razgovarao je danas sa delegacijom socijalnih partnera iz Austrije, koji su preneli svoje iskustvo razvijenog socijalnog partnerstva.


To partnerstvo je, kako se navodi u saopštenju Socijalno-ekonomskog saveta, odigralo ključnu ulogu ne samo u razvoju svih segmenata društva, već i značajno pomoglo državi Austriji u toku procesa pripreme za ulazak u Evropsku uniju.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Austrije u Beogradu Johanes Eigner, a kako je saopšteno iz SES-a, poseta je uvod u buduću saradnju institucija socijalnog dijaloga Austrije i Srbije, ali i dijaloga na sektorskom nivou koji će uključiti radnička i poslodavačka udruženja.

Delegacija socijalnih partnera Austrije razgovaraće u toku višednevne posete Beogradu sa predstavnicima Ministarštva rada, zapošljavanja i socijalne politike, rukovodstvom Privredne komore Srbije, rukovodstvima Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" i Unije poslodavaca Srbije.

 

Izvor: Tanjug