MK: Saradnja sa Podravkom, a ne korporativno povezivanje

09.01.2014.

Kompanija MK Grupa pregovara sa hrvatskom Podravkom o mogućoj saradnji i nastupima na novim potencijalnim tržistima, a ne o korporativnom povezivanju, rečeno je danas Tanjugu u toj kompaniji.

MK Grupa navodi da već izvesno vreme pregovara sa Podravkom o mogućoj budućoj saradnji.

"Napominjemo da nije reč o vlasničkom udruživanju, već o nastupima na novim potencijalnim tržištima, za obe kompanije", kažu u MK grupi.

O budućim ishodima pregovora, kako navode, javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Podravka je, takođe, ranije saopštila da sa MK grupom ne pregovara ni o kakvom obliku vlasničkog, odnosno korporativnog povezivanja ili udruživanju, već samo o mogućoj poslovnoj saradnji dve kompanije na nekim tržištima.

Hrvatski list Slobodna Dalmacija objavio je ranije da MK grupa već nekoliko meseci pregovara s koprivničkom Podravkom s kojom namerava da se udruži, kao i davlasnik MK grupe Miodrag Kostić namerava da uloži oko 100 miliona evra u poslove u Hrvatskoj.

 

Aktivnija kupovina akcija Podravke zbog pregovora sa MK?

Za akcije Podravke poslednjih nedelja vladalo je veće interesovanje, što se, između ostalog, može objasniti pregovorima o saradnji s MK grupom, piše Seebiz, navodeći da je akcije te firme kupio predsednik njene Uprave.

Poslednjih nedelja akcije su aktivnije kupovali i penzioni fondovi, a predsednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić juče je na Zgrebačkoj berzi stekao 372 redovne akcije Podravke. Mršić je ukupno za kupovinu potrošio nešto manje od 100.000 kuna ( oko 13.000 evra).

Pozivajući se na izvor blizak vrhu Podravke, zagrebački "Jutarnji list" je juče naveo da Mršić i vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić pregovaraju o tome da bi proizvodi hrvatske Podravke mogli da se proizvode u Srbiji, u pogonima MK Grupe.

Podravka je ranije demantovala napise da pregovara o korporativnom udruživanju sa MK Grupom i da nema govora "ni o kakvom obliku vlasničkog, odnosno korporativnog povezivanja ili udruživanja, već samo o mogućoj poslovnoj saradnji dve kompanije na nekim tržištima". Isto je danas rečeno Tanjugu u MK Grupi u kojoj napominju da se sa hrvatskom Podravkom pregovara samo o mogućoj saradnji i nastupima na novim potencijalnim tržistima, isključujući vlasničko udruživanje.

Izvor: Tanjug