Štrajk u fabrici sedišta u Priboju

03.03.2014.

Radnici Fabrike sedišta u Priboju, njih 55, stupili su u generalni štrajk, zahtevajući da im se isplate dva minimalca, overe zdravstvene knjižice, obezbedi posao i uslovi za rad budući da im je struja isključena još pre tri meseca.

Kako je danas u ime Štrajkačkog odbora saopštio Zoran Gavrilović, štrajkači će proširiti listu zahteva i zatražiti ostavku direktora.

"Obratili smo se i predsedniku opštine, Lazaru Rvoviću da nas podrži i urgira za rešenje naših problema u Vladi Srbije i resornim ministarstvima", naveo je on. 

Prema njegovim rečima , ukoliko se zahtevima radnika ne izađe u susret oni će štrajk radikalizovati i 5. marta organizovati protest ispred zgrade skupštine opštine Priboj.

Gavrilović je podsetio da je većinski vlasnik Fabrike sedišta iz Priboja država sa udelom u vlasništvu od preko 80 posto, a štrajkači traže i odlaganje već zakazane Skupštine akcionara zbog generalnog štrajka u ovom preduzeću.

Inače a.d. Fabrika sedišta Priboj , osnovana je 1967. godine. Osnovna delatnost je proizvodnja delova i dodatne opreme za motorna vozila, a broji 55 radnika.

 

Izvor: Tanjug