Radnicima Fabrike vagona isplaćen po jedan minimalac

19.02.2014.

Radnicima Fabrike vagona iz Kraljeva danas je islaćen po jedan minimalac na ruke, kako je i bilo dogovoreno na sastanku u kabinetu gradonačelnika. Planirano je da isplata još jednog minimalca bude u martu.



To, međutim, ne znači da štrajk prekinut, jer se radnicima duguje između 10 i 20 plata, nisu im overene zdravstvene knjižice, niti je povezan radni staž za tri godine, rekao je Tanjugu Nenad Terzić, predsednik Štrajkačkog odbora Fabrike vagona.

"Sutra ćemo od ministra privrede Igora Mirovića, kada bude došao na sastanak u Fabriku vagona tražiti da nam objasni šta planira da uradi sa našim zahtevima - da li će država da pomogne fabrici da opstane i da li će da bude obezbeđen socijalni program za one koje žele da napuste firmu", dodao je Terzić.

Prema njegovim rečima, radnicima pojedinih fabrika datoje 300 evra po godini staža i zašto bi onda radnici Fabrike vagona bili izostavljeni.

Ministar privrede Igor Mirović najavio je da će sutra razgovarati sa radnicima Fabrike vagona, zbog čega su oni juče odlučili da obustave blokadu pruge u Kraljevu.

Izvor: Tanjug