Radnicima Želvoza sutra isplata jednog minimalca

12.02.2014.

Delegacija Sindikata Sloga-Želvoz iz Smedereva i vršilac dužnosti ministra privrede Igor Mirović dogovorili su se danas da se radnicima sutra isplati jedna minimalna zarada, a druga do 13. marta, izjavio je Tanjugu predsednik tog sindikata Miki Nojić.


"S današnjim dogovorom u Vladi Srbije prestali su razlozi za protestima zaposelnih na javnim površinama, ali i dalje će ostati u zgradi Opštine Smederevo", rekao je Nojić.

Zaposleni iz Želvoza su juče blokirali raskrsnicu na putnom prelazu "Lipe", u znak protesta što im 10. februara nisu uplaćene obe minimalne plate, kako je dogovoreno pre deset dana na sastanku predstavnika sindikata radnika tog preduzeća s ministrom Mirovićem.

Radnici Želvoza su 15. januara počeli protest, tako što su zaposeli prostorije Opštine Smederevo, tažeći pokretanje socijalnog programa, isplatu šest zaostalih zarada, overu zdravstvenih knjižica, povezivanje radnog staža i isplatu otpremnina za radnike koji napuštaju fabriku.

Do pre nekoliko dana štrajkači iz Želvoza su svakodnevno blokirali železnicki i drumski saobraćaj u blizini Železare Smederevo.

Izvor: Tanjug