Veliki broj zainteresovanih za posao u vojsci

05.02.2014.

Na poslednjem konkursu za prijem profesionalnih vojnika prijavilo se 3,5 kandidata na jedno mesto, odnosno 2.800 kandidata za 800 mesta.

 

Veliki broj onih koji dobrovoljno služe vojni rok konkurišu i za profesionalnu vojnu službu, a pored šanse za napredovanje, mladi u vojnim ustanovama vide i šansu za siguran posao, prenosi RTS.

Portparol Ministarstva odbrane major Jovan Krivokapić kaže da mladi sve više u Vojsci Srbije prepoznaju svoju profesionalnu budućnost, a poziv profesionalnog vojnika, eventualno starešine, vide kao svoj budući poziv.

"To ide u prilog našim nastojanjima da održimo tradicionalno čvrste neraskidive veze Vojske Srbije i naroda, kao i da opravdamo veliko poverenje", ističe major Krivokapić.

Prema njegovim rečima, već nekoliko godina unazad vlada veliko interesovanje za vojne škole.

"Primera radi, prošle godine na konkurse za Vojnu gimnaziju, Vojnu akademiju i Vojno-medicinski fakultet prijavilo se osam kandidata na jedno mesto. To govori da mladi prepoznaju kvalitetno obrazovanje koje im pružamo i vide šansu za kasnije obrazovanje i napredovanje", kaže Krivokapić.

Kako je istakao, svima koji uspešno završe školovanje Vojska Srbije i Ministarstvo obezbeđuju sigurno zaposlenje.

Izvor: Tanjug