Radnici blokirali most na Ibru

04.02.2014.

Stotinak radnika Fabrike vagona iz Kraljeva blokiralo je danas most na Ibru na pola sata, kako bi skrenuli pažnju na njihov težak pozložaj.

 

Predsednik Štrajkačkog odbora Nenad Terzić kaže da oko 800 radnika ove kraljevačke fabrike osam meseci nije dobilo ni dinara, da se "bore da prežive" i najavljuje radikalizaciju protesta neprekidnom blokadom mosta, dok se ne ispuni deo njihovih zahteva.

"Nemamo više sta da čekamo. Pokušali smo da na miran način rešimo nastalu situaciju, ali ništa se nije dogodilo. Država nije uspela ni dva minimalca da nam obezbedi, kako bi samo platili račune. Isključuju nam struju, telefone, ne možemo da se lečimo, više ni hranu ne možemo da nabavljamo, jer smo se prezadužili", priča Terzić.

Radnici fabrike vagona u Kraljevu nisu uspeli pre dvadesetak dana na sastanku u Beogradu da postignu dogovor sa predstavnicima u Ministarstvu privrede da im budu isplaćene zaostale zarade i da im se overe zdravstvene knjižice.

"Zbog toga je štrajk, koji traje već osam meseci, nastavljen još jače. Svakog dana ćemo šetati ulicama Kraljeva i dolaziti da blokiramo most", kaže Terzić.

Radnicima Fabrike vagona se u proseku duguje 18 plata.

Izvor: Tanjug