BIP stabilizovan, prodaja raste

30.01.2014.

Beogradska industrija piva (BIP) stabilizovala je poslovanje i u 2013. godini je zabeležila rast prodaje.

 

 

Kompanija BIP, najveća srpska pivara u domaćem vlasništvu, u 2013. godini uspela je da stabilizuje poslovanje, standardizuje i unapredi kvalitet proizvoda i da se vrati u red najsnažnijih pivara po prodaji, saopštila je danas ta kompanija.

BIP je u 2013. zabeležio pozitivne rezultate i po obimu prodaje i po broju komitenata koji su proizvode te pivare uvrstili u svoju ponudu. BIP je lane zabeležio rast prodaje od 10,67 odsto na beogradskom tržištu.

Rastu prodaje direktno je doprinelo povećanje broja kupaca u 2013. u odnosu na prethodnu godinu za 18,29 odsto, a trend rasta prodaje i broja kupaca nastavlja se i početkom 2014. godine.

"Naše opredeljenje je jasno - to je da BIP bude zdrav i efikasan sistem sa jasnom perspektivom. Ekonomski pokazatelji jasno potvrđuju da domaćinskim upravljanjem možemo da postignemo dobre rezultate", izjavio je generalni direktor BIP-a, Milivoje Draganić.

"Želimo da BIP nastavi svoj ponovni tržišni proboj, jer je ovo godina velikog jubileja - 175 godina postojanja Beogradske industrije piva. Cilj nam je da godina jubileja bude i godina poslovnog uspeha i godina potpunog povratka BIP na veliku scenu", rekao je on.

Izvor: Tanjug