Zorana Mihajlović: Ne odlučujemo o pozajmicama u EPS

29.01.2014.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da njeno ministarstvo uopšte ne može da odlučuje o traženim pozajmicama radnicima Elektorprivrede Srbije (EPS).

 

"Pozajmice su stvar kolektivnog ugovora koje poslvodstvo potpisuje sa sindikatom. O tome će odlučivati pre svega kolektivni ugovor, dakle poslovodstvo i sindikat, plus Ministarstvo finansija", rekla je ona novinarima u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Prema ranijim najavama, do kraja sedmice će biti održan sastanak sa Sindikatom radnika Elektroprivrede Srbije o njihovim problemima. Mihajlovićeva je rekla da je je dobila zahtev sindikata EPS-a za sastanak, napomiunjući da će pozmajica će biti samo jedna od tema.

Ona je rekla da ne zna koji iznos pozjamice tačno sindikati traže, dodajući da se u njihovom pismu ne pominje iznos tražene pozajmice.

"Mi smo tu pre svega da pričamo sa sindikatima o zakonu i o drugim prpoblemima o kojima žele da razgovaraju", rekla je ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović.

Među zahtevima sindikata su poboljšanje uslova rada i isplata pozajmice od 50.000 dinara svakom zaposlenom. Sindikat negoduje zbog smanjenja zarada u javnom sektoru većih od 60.000 dinara i zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru do kraja 2015. godine.

Izvor: Beta