Mirović preuzima Radulovićev resor

29.01.2014.

Posle ostavke Saše Radulovića, Ministarstvom privrede će rukovoditi ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović.

 

Predsednik Vlade Ivica Dačić obavestio je članove Vlade da je, radi obezbeđivanja nesmetanog funkcionisanja Ministarstva privrede, danas uputio Narodnoj skupštini Republike Srbije predlog za razrešenje ministra privrede Saše Radulovića i da je ovlastio ministra Igora Mirovića da rukovodi i Ministarstvom privrede, saopšteno je posle sednice Vlade.

Ministar privrede Saša Radulović je 24. januara podneo ostavku na tu funkciju zbog, kako je naveo, zaustavljanja reformi. U obrazloženju ostakve Radulović je naveo da je glavni kočničar reformi bio i ostao kabinet prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Doskorašnjni savetnik za privredu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i predsednik Privremenog organa grada Beograda, Siniša Mali, ocenio da je imenovanje Radulovića bilo greška i da ga je trebalo smeniti, a ne čekati njegovu ostavku.

Radulović je na mesto ministra privrede imenovan 2. septembra 2013. godine kad je rekonstuisana Vlada Srbije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je danas potpisao ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i raspisao vanredne izbore za 16. mart.

Izvor: Beta, B92