Zorana Mihajlović sa sindikatom EPS o štrajku do kraja nedelje

28.01.2014.

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović će do kraja sedmice razgovarati s predstavnicima Sindikata radnika EPS-a o njihovim problemima.

 

Među zahtevima sindikata su poboljšanje uslova rada i isplata pozajmice od 50.000 dinara svakom zaposlenom. Sindikat negoduje zbog smanjenja zarada u javnom sektoru većih od 60.000 dinara i zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru do kraja 2015. godine.

Ministarka je novinarima u Privrednoj komori Srbije (PKS) rekla da u dopisu koje je Sindikat EPS-a uputio Ministarstvu, nije pomenut štrajk.

Po dokumentima na sajtu Sindikata EPS (www.sindikateps.rs), u EPS-u će biti zakazan generalni štrajk ukoliko Vlada i uprava EPS ne zakažu sastanak s njima u roku od pet dana od dostavljana dopisa.

Sindikat je 20. januara uputio dopise prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiču i ministarki Mihajlović, a danas će održati sastanak na kojm će odluciti o daljim koracima.

"Nema sindikata s kojim nisam razgovarala. Uvek ćemo razgovarati i ja jesam za to da postoji partnerstvo između sindikata, države i preduzeća. Bez toga ne može da se uradi ni jedna stvar", rekla je Zorana Mihajlović.

Ministarka je kazala da pretpostavlja da su sindikalci već razgovarali s upravom EPS.

Izvor: Beta