Sindikat EPS-a: Bez potvrde o generalnom štrajku

28.01.2014.

Sindikat EPS-a održaće danas sastanak na kome će odlučiti o daljim koracima povodom više zahteva zaposlenih koji se odnose na uslove rada, rečeno je Tanjugu u tom sindikatu, ali nije potvrđeno da će se, ako oni ne budu ispunjeni, organizovati generalni štrajk u toj javnom preduzeću.

 

Na sednici sindikata EPS-a, raspravljaće se o izmenama zakona o radu, umanjenju neto prihoda zaposlenih u javnom sektoru, zabrani zapošljavanja u javnom sektoru do kraja 2015. godine, a razmatraće se i zahtev Sindikata radnika EPS za isplatu pozajmice od 50.000 dinara svakom zaposlenom, kao i uslovi rada i nedostatak sredstava za rad.           

U tom sindikatu Tanjugu nisu mogli da potvrde da postoji mogućnost organizovanja generalnog štrajka zaposlenih u EPS-u, ako se njihovi zahtevi ne ispune, ali su dodali da će zvanične stavove izneti posle sastanka.

Sindikat radnika EPS-a je zbog toga uputio dopise prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i ministarki energetike Zorani Mihajlović, objavljeno je na sajtu tog sindikata.

"Sve navedene teme su aktuelne za nas, nalazimo se u veoma teškoj i nezavidnoj situaciji te smatramo da u dogovoru sa vama možemo razrešiti veliki broj dilema, kao i preduprediti i sprečiti dalji sunovrat i propadanje EPS, a posebno zaštititi naše kolege koji mukotrpno rade dan i noć, obarajući sve rekorde u proizvodnji, pune budžet Srbije sa više od 50 odsto i čuvaju socijalni mir u Srbiji", navodi se u tim dopisima.

Izvor: Tanjug