Knežević: Radulović ostao usamljen

25.01.2014.

Potpredsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća Milan Knežević izjavio je da se ostavka ministra privrede Saše Radulovića očekivala od njegovog imenovanja.

 

Kako kaže Knežević, Radulović je na to mesto došao kao nestranačka ličnost i "drznuo se da sprovodi realne reforme".

"Ostao je usamljen u svojim namerama, jer je pretio da svojim reformskim potezima ugrozi jedinog vladinog dugogodišnjeg miljenika koji se zove javni sektor i koji je presudno uticao na ishode svih dosadašnjih izbora", ocenio je Knežević u izjavi Tanjugu.

Prema njegovom mišljenju, "sada je izvesno da niko ne želi reforme u ovoj zemlji kao što nije želeo ni do sada, da privreda nije ničija briga", a da o zakonu o radu i drugim reformskim zakonima odlučuju "trojica penzionera" - predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković, predsednik UGS "Nezavisnost" Branislav Čanak i ministar rada Jovan Krkobabić.

"Ništa neće doneti ni novi izbori, ni bilo koji čovek kao novi ministar ukoliko matrica ostaje ista", naveo je Knežević ističući da mora da se promeni pravna regulativa "koja je kreirana za privilegovanje određenih interesnih grupa".

"Ne samo da će svakog novog ministra čekati ovi zadaci, tu će biti i rasterećenje poreza na rad i borba sa crnim tržištem i sivom ekonomijom, i svi bismo mi poslodavci predložili i uradili isto što je gospodin Radulović uradio, uz malo rigidniju borbu sa sivim tržištem i sivom ekonomijom", naveo je on.

Knežević je ocenio da su "najminimalnije promene zakona o radu, stečaju i privatizaciji, koje je trebalo da doprinesu poboljšanju pravnog ambijenta poslovanja, daljem privrednom rastu i zapošljavanju, nažalost, pale pred sindikalnim zahtevima i zahtevima javnog sektora".

On je istakao da Unija poslodavaca "mora da sačuva čast poslodavaca i povuče se iz pregovora sa ovakvim sindikatima".

Izvor: Tanjug