Pokrenut portal EKO-LEX

30.12.2020.

Institut za industrijske odnose pokrenuo je portal EKO-LEX na adresi eko-lex.iio.org.rs

Funkcija portala ogleda se u omogućavanju privrednim subjektima da potpuno besplatno, na brz, jednostavan, pouzdan i siguran način, sagledaju stepen rizika u pogledu poštovanja propisa u oblasti zaštite životne sredine i dobiju savete u vezi zakonskih obaveza.

Nakon popunjavanja obrasca sa identifikacionim i kontakt podacima, korisnik pristupa aplikaciji, koja sadrži set od 47 pitanja podeljenih u tematske oblasti: upravljanje otpadom i upravljanje u oblasti zaštite životne sredine.

Ispod dela pitanja sadržane su relevantne kaznene odredbe i propisi koji regulišu predmetnu oblast, što korisniku omogućava da i u toku samog popunjavanja aplikacije stekne osnovne informacije i izvrši uvid u opšta akta, na osnovu čega može sagledati važnost određenih pitanja za svoje poslovanje.

Nakon popunjavanja aplikacije, korisnik dobija potvrdu o uspešno završenom procesu. U najkraćem roku, korisnik dobija izveštaj od servisa, sačinjen na osnovu informacija sadržanih u odgovorima. Korisnik može kontaktirati servis ukoliko su mu potrebne dodatne informacije i konsultacije.