Vučić: Do kraja godine povećanje plata u prosveti

06.07.2016.

Plate u prosveti biće povećane do kraja godine, poručio je mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić.

 

"Već do kraja godine ćete imati veća primanja u prosveti", rekao je Vučić nakon postavljanja kamena temeljca za izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Grabovac", u istoimenom selu kod Obrenovca.

On je rekao da će građani Srbije živeti bolje, ali da samo zajedno, radom, mogu da ostvare rezultate, jer ništa neće pasti s neba. 

"Morate da budete još vredniji i budete bolji od tata i mama i baka i deka. Sve sami sebi možete da obezbedite svojim radom", poručio je Vučić osnovcima. 

On je zamolio decu da se još neko vreme igraju, a potom prionu na rad, a nastavnike da nauče decu kakav odnos prema životu treba da imaju, da budu dobri, vredni i pošteni. 

Naveo je da je posebno ljut na mnoge koji samo kukaju, plaču i žale se svakog dana, pa je nastavnike i roditelje zamolio da decu uče da rade, a decu da kroz sportsko takmičenje u novoj fiskulturnoj sali nauče da se bore za svoja mesta i da znaju da bez te borbe ne mogu da uspeju u životu. 

"Neće ovaj kukururz sam da nikne, neće ni povrće samo da nikne i da se proda, pšenica da se požnje, bolje je što pre da naučite da radite", rekao je Vučić i dodao da polako, ali sigurno Obrenovac postaje bogatije i bolje mesto za život. 

Vučić je rekao da je vlada pre nekoliko meseci krenula u kampanju obnove škola i primetio da su mu se mnogi smejali što je "premijer za WC". 

Predsednik vlade je primetio da mu se u Grabovcu niko nije žalio na male plate, iako bi mogli da traže veće, te poručio da će plate u prosveti biti povećane do kraja godine. 

"Kad vidite osmeh kod direktorke i nastavnog osoblja, ljudi koji koji su srećni, jer će njihov objekat da izgleda drugačije, onda je to pravi uspeh", rekao je Vučić. 

On je istakao da će građani Srbije ipak morati mnogo toga da menjaju u svojim navikama, da rade više, marljivije i bolje. 

Vučić je u letopis škole, povodom izgradnje fiskulturne sale, napisao da je srećan i ponosan što, razmišljajući o budućnosti naše dece, možemo da uradimo nešto za njih, opstanak više obrenovačkih sela i bolju sutrašnjicu za Obrenovac, Beograd i Srbiju. "Znanjem i dobrim školama Srbija se čuva i obezbeđuje se njen napredak", poručio je Vučić. 

Izgradnja sale finansirana je iz budžeta Grada Beograda, a rok za završetak radova je 4. oktobar, odnosno 90 dana. 

Osnovna škola počela je da radi 1976. godine i trenutno je pohadjaju učenici rasporedjeni u 30 odeljenja sa ubske teritorije, iz sela Milorci i Joševa, a nekada i iz Lončanika i Crvene Jabuke. 

Školu pohađa veliki broj dece romske nacionalnosti, a u njoj je zaposleno 72 nastavnika, službenika i tehničkog osoblja. 

Kamen temeljac su položili gradonačelnik Siniša Mali i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

 

Izvor: Tanjug, B92