Radnici FAP ponovo u generalnom štrajku

14.03.2016.

Zaposleni u Fabrici automobila Priboj (FAP) od danas su opet u generalnom štrajku, jer Vlada Srbije nije ispunila obećanje i imenovala novog generalnog direktora, rekao je predsednik štrajkačkog odbora Miroslav Mršević.

 

"Po dogovoru sa ministrom privrede Željkom Sertićem trebalo je da u četvrtak, 10. marta, Vlada imenuje novog generalnog direktora, ali to se još nije desilo i zato smo odmrzli štrajk", kazao je Mršević. 

Prema njegovim rečima, iz Vlade je stiglo objašnjenje da je nekoliko vladinih kandidata za to mesto odbilo ponudu i da se traži najbolje rešenje. 

"Od nas se traži strpljenje, ali mi nemamo vremena da čekamo, u pitanju je rešavanje sudbine fabrike i 650 ljudi koji u njoj rade. Važno nam je da Vlada postavi novog generalnog direktora jer bi to bio znak da fabrika neće biti ugašena posle 31. maja, kada prestaje zaštita od poverilaca", kazao je Mršević. 

Štrajk radika FAP-a počeo je 23. februra, ali je zamrznut 3. marta posle dogovora sa predstavnicima Vlade o rokovima isplate zaostalih zarada i imenovanju nove uprave. 

Od tada su isplaćene dve od devet zaostalih zarada. 

 

Izvor: Beta, RTV, N1

Foto: Tanjug (Rade Prelić)