Štrajk upozorenja radnika FAP-a

14.02.2016.

Zaposleni pribojske fabrike automobila održali su u petak štrajk upozorenja.

 

Radnici prvo traže razgovor sa menadžmentom fabrike, pa sa lokalnom upravom, a zatim sa vladom

U organizaciji Jedinstvenog sindikata "Sloga" u Fabrici automobila u Priboju održan je jednočasovni štrajk upozorenja, kojim su radnici skrenuli pažnju na teškoće i neizvesnost kolektiva sa 650 radnika. 

"U pogonima Montaže, Preseraja i Mašinske bilo je prisutno 280 radnika, a istaknuti su zahtevi za isplatu devet zaostalih plata, povezivanje penzionog staža za 5,5 godina i zaustavljanje otuđivanja imovine na način kako je to urađeno sa industrijskom zonom i ustupanjem zgrade policiji", kaže Miroslav Mršević, sekretar "Sloge", jednog od pet sindikata u FAP-u. 

Kamiondžije prvo traže razgovor sa menadžmentom fabrike, pa sa lokalnom upravom, a zatim sa vladom, pišu Večernje novosti. 

"Još uvek imamo imovine - pogone, zemljište i inopotraživanja, vredne pet milijardi dinara, pa tražimo da se prvo namire radnici, uz otpremnine, po zakonu koji je država donela, a ne da budemo izuzetak i ostanemo "kratkih rukava"", kaže Mršević. - Odustali smo od zahteva da premijer Vučić ispuni obećanje o privatizaciji i stranom partneru, jer je očigledno da su, posle toliko meseci, rešili da zatvore fabriku...

 

Izvor: B92, Novosti