Mihajlović: Vučić ljut zbog paketića, biće ljut i na Gašića

28.12.2015.

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović kaže da premijeru Aleksandru Vučiću neće biti drago da čuje da ministar odbrane Bratislav Gašić deli nagrade u vojsci.

 

Mihajlovićeva je tako odgovorila u Kažiprstu B92 na pitanje da li je Bratislav Gašić i dalje ministar odbrane kada deli po 10.000 dinara nagrade pripadnicima vojske.

“Kao što je premijer bio veoma ljut kad je čuo da Kori Udovički deli paketiće a nismo se tako dogovorili, tako isto mislim da će biti ljut kada čuje i za ovo”, navela je Mihajlovićeva. 

Mihajlovićeva nije precizirala o kakvim paketićima Kori Udovički je reč. 

Ministarstvo odbrane objavilo je da je zahvaljujući uštedama koje su ostvarene u ovogodišnjem budžetu, ministar odbrane odlučio da sa po 10.000 dinara nagradi 3.000 pripadnika vojske. 

Mihajlovićeva je ponovila da će Gašić ostati na mestu ministra odbrane dok mu premijer ne nađe adekvatnu zamenu. 

Takođe, ministarka je govorila i o poslovanju Srbijagasa i činjenici da je Dušan Bajatović i dalje direktor, a da država na sebe prebacuje dugove ovog preduzeća. 

"Ono što sam mislila o Bajatovićevom upravljanju ranije, mislim i danas. Međutim, tamo je bila DRI, podnela prijave, a prekršajni sud je Bajatovića oslobodio krivice. Da li mislite da bi vlada trebalo da se meša u to? Kakve god da su to presude, one su presude nezavisnog pravosuđa", rekla je ona. 

Takođe, rekla je i da "nije za sve kriv Bajatović" i istakla da će važna biti 2016. godina.

"Važno je da je Srbijagas ušao u proces reformi javnih preduzeća, što će biti obeležje 2016. godine, kao što je u ovoj bila fiskalna konsolidacija. Nijedan direktor neće ostati na funkciji u 2016. godini ako i tada bude prikazivao negativan rezultat", rekla je ministarka Mihajlović.

 

Izvor: B92