EPS ruši privredu Srbije

10.11.2015.

Situacija u EPS-u se oštro odražava na poslovanju privrede. Srpska privreda ne može da dostigne konkurentnost jer EPS očigledno ne zadovoljava osnovne principe modernog poslovanja, navodi se u saopštenju Privredne komore malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.


Kako objasniti činjenicu da i nakon puštanja u rad nove trafo-stanice u Beogradu pojedina naselja imaju višečasovne ispade sistema i prekide napajanja strujom. Koliko još nemara i neprofesionalnosti može da podnese srpska privreda. I pored razumevanja za neplanirane kvarove kako objasniti da se nikakva obaveštenja ne šalju preduzećima i da samim tim trpi sva proizvodnja i svi sistemi u firmama. Da li možda direktori EPS-a namerno sabotiraju izjavu premijera Aleksandra Vučića da će u Beogradu od sada nestanak struje biti „samo na par minuta“.

Lako je trošiti budžetska sredstva , deliti nezarađeno i uživati u monopolu ali i u EPS-u će morati da shvate da žive od privrede i svojih kupaca. Ako se ovakav trend nastavi ni monopol u kojem uživaju neće biti dovoljan da ih zaštiti na tržištu. A sudbina srpske privrede nažalost još uvek ne zavisi od sposobnosti iste već od nesposobnosti mnogih javnih preduzeća."