Vulin: Nema laži - zaposlenost veća 1,5%

24.08.2015.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da je zaposlenost u Srbiji od 1. januara do danas povećana za 1,5 odsto.

 

Vulin je dodao da je time ušteđeno 7,5 milijardi dinara iz državnog budžeta za penzije.

"Isplatom penzija za jul, koje se isplaćuju u avgustu, zahvaljujući povećanom nivou doprinosa, povući će se 7,5 milijardi dinara manje iz budžeta, da bi penzije bila isplaćena", rekao je Vulin. 

On je novinarima u Vršcu, gde je obišao tamošnji Gerontološki centar, objasnio da zahvaljujući povećanim doprinosima, povećanoj zaposlenosti, 7,5 milijardi dinara državnog budžeta neće biti potrošeno na penzije kao što je predviđeno Zakonom o budžetu. 

"U odnosu na početak ove godine, od 1. januara do danas, na osnovu evidencije PIO fonda, broj novoprijavljenih osiguranika je 1,5 odsto", rekao je Vulin. 

Kako je dodao, statistika može svašta da prikaže, pa može da kaže i da je crno belo, a belo crno, ali "ovo je novac". 

"Ovo su konkretna imena ljudi koji su od 1. januara počeli da uplaćuju svoje penzione doprinose - to ne može da se lažira. Zaposlenost u ovoj zemlji je povećana za 1,5 odsto i tako je ušteđeno 7,5 milijardi dinara za penzije iz budžeta", zaključio je ministar.

 

Izvor: Tanjug, B92