Podnete prijave za tragediju u „Tigru“

16.07.2015.

Policija u Pirotu podnela je krivične prijave protiv tri odgovorna lica „Tigar tajersa“ zbog nesreće u kojoj su 23. aprila stradala tri radnika. Za teško delo protiv opšte sigurnosti terete se I. G., rukovodilac radne jedinice „Valjara“, N. P., rukovodilac elektromašinskog održavanja i R. P., rukovodilac službe bezbednosti.

Kako se sumnja, oni nisu postupali po propisima i tehničkim pravilima o merama zaštite na radu, što je dovelo do tragedije koja je tri porodice zavila u crno.
„Ceo život nam se tog dana okrenuo naopačke. U našu kuću uselili su se velika tuga i bol. Svakog dana obilazimo njegov grob i ne damo da nas napusti“, kaže za „Alo!“ Radica Mladenović (42), supruga Dejana (45), koji 2. maja povredama podlegao u Nemačkoj, gde je upućen na lečenje. Pre Dejana, u Univerzitetskoj klinici u Bohumu su preminula i dvojica njegovih kolega Dragan Sokolović (43) i Miodrag Panić (56), koji su sa njim povređeni u strujnom udaru.

- Tada sam sa sinom i svekrom išla da ga vidim. Nadali smo se da će preživeti, ali nažalost, nije mu bilo spasa. Videli smo ga odmah nakon nesreće u šok-sobi i tada je bio svestan, ali je bio sav crn u licu i u zavojima. Spržene su mu bile kosa i obrve, on tada ništa nije mogao da kaže. Samo je okrenuo glavu, pogledao nas i podigao levu ruku. Kasnije su ga uspavali i prebacili avionom u Nemačku - rekla nam je Dejanova supruga Radica, koja sa ćerkom Anđelom (19), sinom Davidom (22), svekrom Predragom (68) i svekrvom Vidosavom (67) živi u mestu Blato kod Pirota.

Dejanovo telo je iz Nemačke dopremljeno 14. maja, ali porodica već dva meseca čeka na njegovu umrlicu, iako su preko konzulata poslali sve papire u Nemačku.
- Rečeno nam je da ćemo da dobijemo odštetu, ali nam Dejana ništa neće vratiti. U „Tigru“ su vrlo korektni prema nama i hoće da zbrinu celu porodicu. Sin David radi tamo dve godine, a ja radim u prodavnici obuće - kaže supruga nastradalog radnika.

U nesreći 23. aprila, u takozvanoj pripremnoj sobi u pogonu „Valjare“ povređena su šestorica radnika, kada je posle kratkog nestanka struje i varničenja došlo do strujnog udara.

 

Izvor: Alo