Unija poslodavaca: U novim pregovorima tražićemo više

22.01.2014.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković izjavio je da će to udruženje tražiti da se uradi novi Zakon o radu, a ne da se menja postojeći.

 

Prema njegovim rečima, u postojećem Zakonu ima ima dosta rešenja iz vremena samoupravljanja.

Atanacković je, nakon sastanka sa ministrom privrede Sašom Radulovićem i generalnim sekretarom Međunarodne organizacije poslodavaca Brentom Viltonom, ocenio da se ponovni rad na tom zakonu može produžiti i na šest meseci i da je do sada već izgubljeno dosta vremena.

"Obećavamo da ćemo u novoj radnoj grupi biti protiv bilo kakvih ostataka iz prethodnog zakona i tražićemo više nego sada", napomenuo je Atanacković.

On je rekao da Unija poslodavaca podržava reformski put Ministarstva privrede.

Unija poslodavaca Srbije zatražila je juče hitnu promenu četiri sistemska zakona - Zakona o stečaju, Zakona o planiranju i izgradnji, Zakona o radu i Zakona o privatizaciji - u cilju opravka privrede, oživljavanja privredne aktivnosti i povećanja zaposlenosti u Srbiji.

Ukoliko se izostane sa promenom tih zakona, kako navode, uslediće dalji sunovrat privrede u Srbiji i povećanja "sive zone", jer je poslovanje u Srbiji bez ovih promena veoma otežano i birokratizovano.

Izvor: Tanjug