Ministar Vanja Udovičić optužen za zlostavljanje na radu

04.06.2015.

Protiv ministra Vanje Udovičića i Ministarstva omladine i sporta podneta je prijava zbog zlostavljanja na radu. Prijava za mobing podneta je krajem maja Višem sudu u Beogradu, a nekolicina zaposlenih u Ministarstvu sporta se odlučila na ovakav potez jer više nisu, kako kažu, mogli da trpe Udovičićevo ponašanje.

 

Ministar Udovičić, navodno, šikanira zaposlene u Ministarstvu.
- Udovičićevo ponašanje je nepodnošljivo. On viče na zaposlene, zastrašuje ih i šikanira, a posebno se nekorektno odnosi prema ženama, koje često zbog svega dovodi i do suza. Svaki kolegijum je nova tortura. Tokom tih sastanaka o sebi govori u drugom licu, pa tako često zna ka kaže: "Tišina kada ministar govori", kaže za "Kurir" izvor blizak tužilaštvu.

Izvor navodi da Udovičić i redovno prati šta njegovi saradnici pišu po društvenim mrežama, kao i da preti disciplinskim postupkom onima čije mu se pisanje ne svidi. Tvrdi da ministar redovno gleda statuse zaposlenih na Fesbuku i traži neke koji bi se mogli protumačiti dvosmisleno.

- Koliko je to daleko otišlo, govori i činjenica da zbog komentarisanja na Fejsbuku drži sastanke, a čak se ne ustručava ni da zapreti disciplinskim postupkom zbog pisanja na toj društvenoj mreži, dodaje izvor.

Ovakvo ponašanje ministra je izgleda uticalo i na zdravstveno stanje pojedinih zaposlenih, pa je tako jedna od zaposlenih završila na višemesečnom bolovanju zbog srčanih problema i problema sa živcima.

U ministarstvu, pak, kažu da prvi putu čuju za ovako nešto.

- Nikakva prijava za mobing, zlostavljanje na radu, kao ni bilo šta slično nije stiglo u Ministarstvo omladine i sporta, niti za to postoji i najmanji razlog, ističu u ministarstvu.

 

Izvor: Kurir, Alo