Vilton: Vlada da što pre krene sa reformama

22.01.2014.

Generalni sekretar Međunarodne organizacije poslodavaca Brent Vilton podržao je reforme koje predlaže ministar privrede Saša Radulović i ocenio da bi Vlada Srbije trebalo što pre da ih sprovede.

 

"Poslodavci u tim reformama vide sve elemente za uspešnu privredu", rekao je Vilton nakon sastanaka sa Radulovićem.

On je rekao i da je važno da se razvija privatni sektor, jer on donosi investicije i nova radna mesta.

Prema njegovoj oceni, reformski paket koji je predložen može da podstakne privatni sektor.

"Nije uloga vlade da pokuša da bude privrednik", rekao je on i ocenio da gde god je neka vlada to pokušala, nije bilo uspeha.

Nephodno je, kako navodi, da Srbija bude deo globalizacije i da stvori okruženje da se privuku i zadrže investicije.

Vilton je pružio podršku Vladi Srbije da što pre sprovede reforme, jer će se tako ranije osetiti pozitivni efekti na privredu.

"Sadašnja situacija u Srbiji nije održiva i mora se krenuti napred sa reformama", zaključio je Vilton.

Vilton je na poziciji generalnog sekretara Međunarodne organizacije poslodavaca od 2011. godine. Kao predstavnik biznisa, tesno sarađuje sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara UN za biznis i ljudska prava i odgovoran je za odnose sa svetskim organizacijama sindikata.

Međunarodna organizacije poslodavaca jedina je mreža privatnog sektora na svetskom nivou, osnovana 1920. godine u Londonu, trenutno broji 150 članova nacionalnih organizacija poslodavaca iz 143 zemlje.

Osnovna misija organizacije je zaštita interesa poslodavaca u socijalno-ekonomskim debatama u UN i multilateralnim sistemima.

Izvor: Tanjug