Povređeni radnik "Tigra" preminuo u bolnici u Nemačkoj

27.04.2015.

Jedan od trojice radnika koji su prebačeni na lečenje u Nemačku, posle povreda 23. aprila u pogonu Valjare fabrike "Tigar tajers" u Pirotu, preminuo je rano jutros, saopštila je ta kompanija.

"Sa velikim žaljenjem kompanija 'Tigar tajers' obaveštava javnost da je naš radnik Dragan Sokolović preminuo od povreda zadobijenih u nesreći koja se dogodila 23.aprila u Valjari", navedeno je u saopštenju kompanije, prenosi Tanjug.

"Prema saznanjima koje smo dobili od SOS Internešnela, stručni tim Univerzitetske klinike u Bohumu saopštio je da je u nedelju u tri časa, povredama podlegao Dragan Sokolović, rođen 9.januara 1972, radnik Održavanja u Valjari", navela je kompanija.

U saopštenju se precizira da je Sokolović stradao usled dužeg udisanja vrelih gasova koji su izazvali unutrašnje povrede pluća.

"Tim specijalista u Nemačkoj je učinio sve što je medicinski moguće u jednoj od najmodernijih ustanova za lečenje opekotina u ovom delu sveta. Nažalost, opekotine su takva vrsta povreda da se neželjene posledice i komplikacije javljaju tek nakon nekoliko dana", saopštio je "Tigar tajers", ukazujući da "neželjene posledice koje su se desile kod Dragana Sokolovića nije bilo moguće sanirati".

Ostala dvojica povređenih radnika, Dejan Mladenović i Miodrag Panić, za sada su u nepromenjenom stanju i lekari u Nemačkoj vode borbu za stabilizaciju njihovog zdravstvenog stanja, navedeno je u saopštenju.

Od trojice njihovih kolega koji su smešteni u Opštoj bolnici u Pirotu, Nebojša Jovanović je juče pušten na kućno lečenje, a ostala dvojica, Saša Veljković i Boban Blagojević, u stabilnom su stanju.

"Saša će najverovatnije u ponedeljak biti pušten kući, a Boban će zbog povreda šaka u ponedeljak biti upućen na konsultacije u Niš, na Kliniku za rekonstruktivnu hirurgiju", istaknuto je u saopštenju.

Kompanija "Tigar tajers" izrazila je iskreno i najdublje žaljenje zbog smrti Sokolovića i navela da će pružiti svu neophodnu pomoć i podršku porodici nastradalog kolege.

Nesreća se dogodila 23. aprila u takozvanoj pripremnoj sobi, koja se nalazi u pogonu Valjare, a uzrok je strujni udar.

 

Izvor: RTS