Nastavnici u školama u kojima je obustavljena nastava neće dobiti dnevnice

23.12.2014.

Ministar prosvete Srbije Srđan Verbić izjavio je da nastavnici u školama u Srbiji u kojima je juče bila obustavljena nastava neće dobiti dnevnice za taj dan.

 

"Ko nije držao nastavu, ne može da dobije nadokandu za taj dan. To je sasvim izvesno. Ako direktori škola utvrde da postoji ozbiljnije narušavanje procesa rada, očekujem pokretanje disciplinskih mera", rekao je Verbić za televiziju Pink.

On je istakao da su najave predstavnika sindikata da neće biti zaključene ocene đacima "prazne" pretnje i da ne želi da veruje da će se to dogoditi.

"Nadam se da je obustava rada u školama zavsršena i da se danas nastavlja rad u skladu sa zakonom. Ali to što je bilo juče, ne može ostati bez posledica", naveo je Verbić povodom jednodnevne obustave rada u više od 300 škola u Srbiji.

On je kazao da ne razume poteze sindikata, jer, kako je istakao, rešenje za prosvetu su platni razredi a do toga se neće doći štrajkom i "tako što neko neće zaključiti ocene".

Kako je rekao, do polovine januara, kada ističe aktuelni kolektivni ugovor, biće završen novi.

"Poslali smo (kolektivni ugovor) na mišljenje zakonodavstvu i drugim minstarstvima. Ako se slože mi smo taj posao završili", rekao je Verbić.

 

Izvor: Beta, B92