Savez samostalnih sindikata otvorio luksuzni hotel u Vrnjačkoj Banji

20.11.2014.

Savez samostalnih sindikata Srbije ovih dana je na ekskluzivnoj lokaciji u Vrnjačkoj Banji otvorio novosagrađeni hotel sa tri zvezdice „Lider S“.

 

U izgradnju hotela uloženo je 1,2 miliona evra.

Kako nezvanično saznaju Novosti, izgradnju hotela „Lider S“, Savez samostalnih sindikata nije finansirao od članarina, već od prodaje sličnog ugostiteljskog objekta na crnogorskom primorju u svom vlasništvu.

Hotel je sagrađen neposredno uz centralni park, i to na parceli za koju bivši vlasnici, porodica Pecić iz Vrnjačke Banje, tvrde da ih je nekadašnji investitor i izvođač radova, firma „Agrana-Građevinar VB“ – prevario, pišu Novosti.

Ova firma, naime, Pecićima nije ni posle pet godina zauzvrat dodelila dva stana kako je to ugovorom bilo predviđeno.

"Sa firmom „Agrana-Građevinar“ kao investitorom pre pet godina smo sklopili ugovor o ustupanju parcele za izgradnju stambene zgrade u kojoj je trebalo da dobijemo dva stana, jer smo sa ustupanjem parcele ostali bez porodične kuće od stotinak kvadrata. Dve godine kasnije, saznali smo da je investitor parcelu prodao i da će tu Samostalni sindikat sagraditi hotel. Obavešteni smo da ćemo dva stana dobiti na drugoj lokaciji, ali do danas od toga nije bilo ništa", priča Katarina Pecić.

Pecići su u međuvremenu stupili i u kontakt sa predsednikm SSSS Ljubisavom Orbovićem, ali im je on, uz razumevanje za njihov problem, poručio da je Sindikat pošteno kupio parcelu i da na njoj može da sagradi šta god hoće.

"Tako je tu sada hotel u vlasništvu Sindikata koji je sagradila upravo firma „Agrana-Građevinar“, a mi ćemo pravdu potražiti na sudu jer drugog izbora nemamo", kaže Pecićeva.

Vlasnik firme „Agrana-Građevinar“ Nebojša Spasić, s druge strane, tvrdi da je Pecićima rečeno da će se na njihovoj nekadašoj parceli umesto zgrade nići hotel, kao i da su roditelji Dragana i Miljko do sredine prošle godine privremeno živeli u njegovom stanu bez obaveze da plaćaju dažbine, dok je jednoj njihovoj kćerki koja nije udata, plaćao kiriju u iznajmljenom stanu.

"Nema ništa sporno u mojoj obavezi prema Pecićima. Oni će dobiti dva stana čim budem sagradio stambeni objekat na nekoj drugoj lokaciji i to će biti definisano aneksom ugovora. Sve bi ovo bilo i mnogo ranije regulisano da je Sindikat na vreme izmirivao svoje obaveze za izvođenje radova. Čak ni danas nije sve plaćeno, pa ću, ukoliko u dogledno vreme sindikalci ne izmire sve svoje obaveze, morati da podnesem tužbu", kaže Spasić.

 

Izvor: B92, Novosti