Krkobabić: "Pošte Srbije" se moraju izuzeti iz privatizacije

10.11.2014.

Direktor Javnog preduzeca "Pošte Srbije" Milan Krkobabic smatra da se to preduzece mora izuzeti iz privatizacije.

 

"Naravno, u nekim delovima smo otvoreni za zajednicke investicije sa domacim ili stranim partnerima, mislim na IT Sektor ili Post Net, ali osnova mora ostati državna", naglašava Krkobabic.

"Ostvarili smo dva i po puta vecu dobit nego prošle godine. Pošta postoji 170 godina i u rangu je Srpske pravoslavne crkve ili Akademije nauka kada se spomene država Srbija. Ona je njen deo i mora ostati u njenom vlasništvu" rekao je Krkobabić Tanjugu u Boru.

Osim toga, prema njegovim rečima, interes privatnika bi možda bio da raznosi poštu po Beogradu, ali ne i po selima Srbije, gde se jedva dolazi.

Komentarišući odluku o smanjenju penzija Krkobabic, koji je i predsednik PUPS-a, kaže da je bez obzira na smanjenje veliki deo penzionera ostao zašticen.

"Predloženi koncept je dobio našu podršku u delu da najveci deo penzionera, njih više od milion, budu izuzeti od ovih mera i to je nama bilo kljucno. Naravno borimo se za sve penzionere, ali oni sa najnižim primanjima su prioritet. Socijalno ugroženi su prepoznati i zašticeni", rekao je on.

Prema njegovim rečima, te mere PUPS shvata malo drugacije.

"One za nas nisu umanjenje penzija. Ovo je privremena mera, mera solidarnosti dela penzionera koji ce se odreci dela penzije, u relativno kratkom vremenskom roku, u cilju stabilizacije zemlje", rekao je Krkobabic.

 

Izvor: Tanjug