Sindikat srpske policije će tužiti MUP zbog putnih troškova

10.11.2014.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je juče da će policijskim službenicima do kraja meseca biti isplaćene dve tranše putnih troškova koje policija duguje godinama.

- Svi koji su mislili da će bilo kakvim štrajkom policije pokušati da ostvare svoje lično pravo, a na uštrb interesa običnih ljudi koji rade u policiji, to neće biti moguće i kao što vidite policija radi punom parom - rekao je Stefanović novinarima u Palati Srbija.

On je naglasio da ništa nikome nije obećao, osim da bi u naredne dve nedelje trebalo da budu isplaćene dve tranše putnih troškova.

- Mi smo obezbedili sredstva čak i u ovim teškim uslovima, ali sam i tada rekao da ne želimo da ih obmanjujemo kako će država dobiti volšebno iznose novca dok ostatak države steže kaiš - rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, do kraja meseca policajci će dobiti i jedan deo nove uniforme, a u decembru i nove cipele i košulje.

- Kako bude stizalo u magacin, tako ćemo isporučivati - kazao je ministar.

Glišo Vidović, predsednik Sindikata srpske policije, kaže za Danas da se najavom ministra Stefanovića rešava samo deo problema s kojima se suočavaju policajci.

- On je mislio na isplatu putnih troškova policajcima za samo dva meseca, a MUP nama duguje novac za godinu dana. To su troškovi koje policajci plaćaju iz svog džepa - kaže Vidović.

Prema njegovim rečima, isplata ovih sredstava ne zadovoljava zaposlene u MUP-u i Sindikat srpske policije će u najskorijem periodu podneti tužbu protiv MUP-a kako bi dobili novac koji im poslodavac duguje.

- Druga ministarstva redovno namiruju svoje obaveze za putne troškove, samo su kod nas problemi. Ovim javnim nastupima se samo baca senka na koren problema - navodi Vidović.

 

Izvor: Danas