Povučen nacrt Zakona o radu

20.01.2014.

Nacrt izmena Zakona o radu, o kojem je završena javna rasprava, biće povučen, odlučeno je danas na sastanku kolegijama Socijalno-ekonomskog saveta.

 

Umesto toga, formiraće se nova radna grupa koja će pripremati predloge izmena tog zakona.

Na sastanku su učestvovali premijer Srbije Ivica Dačić koji je na čelu tog saveta, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, predsednik Unije Poslodavaca Nebojša Atanacković i predsednici reprezentativnih sindikata - Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS "Nezavisnost", Ljubisav Orbović i Branislav Čanak.

Nezadovoljni predloženim Nacrtom izmena i dopuna Zakona o radu, sindikati su tražili njegovo povlačenje iz procedure, uz pretnju masovnim štrajkovima i protestima ako to ne bude uradjeno.

Dva reprezentativna sindikata su na početku izrade izmena Zakon o radu napustila pregovore nezadovoljna odnosom socijalnih partnera - Vlade i poslodavaca, i najavili da će uraditi sve da spreče usvajanje tog dokumenta.

Predsednik Unije Poslodavaca, Nebojša Atanacković je agenciji Beta rekao da će se Socijalno-ekonomski savet u punom sastavu sastati u narednih desetak dana, kada će se detaljnije ragovarati o izmenama Zakona o radu i drugih zakona važnih za uslove poslovanja i prava zaposlenih.

Izvor: Beta